Εργαλεία Ερευνητικών Εργασιών

... και όχι μόνο 

Σε αυτή τη σελίδα θα δημοσιεύονται εργαλεία που μπορούν να αξιοποιούν μαθητές και καθηγητές για να κάνουν τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη.

Infographics
Είναι το μέλλον στις παρουσιάσεις.
Είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας. 
Τα έχετε δει σε εφημερίδες , περιοδικά, στο δίκτυο, παντού. Εκεί, χρησιμοποιούνται για να δώσουν εύκολα και με ενδιαφέροντα τρόπο, πληροφορίες. Αυτή είναι η δουλειά τους. Να μετατρέπουν ακόμα και τα βαρετά στατιστικά στοιχεία σε ενδιαφέρουσες εικόνες για μελέτη.
Στην εκπαίδευση όμως, έχουν ένα ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Επιτρέπουν στους μαθητές να μαθαίνουν δημιουργώντας. Τους επιτρέπουν να διδάξουν αυτά που έχουν καταλάβει. Σε σχέση με τα χαρτόνια που χρησιμοποιούν οι μαθητές στις ερευνητικές Εργασίες για να δείξουν τη δουλειά και τα συμπεράσματά τους, έχουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα.

Δείτε δύο εξαιρετικές παρουσιάσεις

Infographics as a Creative Assessment from Kathy Schrock on Vimeo.
Οι μισθοί των καθηγητών στις διάφορες χώρες
Ένα πολύ ενδιαφέρον infographic είναι το παρακάτω. Τα στοιχεία είναι του ΟΟΣΑ και έχουν ειπωθεί διάφορα για αυτά στους δικτυακούς εκπαιδευτικούς χώρους.
Θεωρήστε το infographic σαν μία ανακοίνωση ή παρουσίαση. Αν θέλετε, μπορείτε πάντα να φτιάξετε και να δημοσιεύσετε ένα δικό σας. Υπάρχουν πολλοί χώροι στο διαδίκτυο που περιμένουν να φιλοξενήσουν δωρεάν τη δουλειά σας, να την κρίνουν και να την αναδημοσιεύσουν, ενώ ταυτόχρονα αυτή μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για άλλους.

  A Teacher
     A Teacher's Worth Around The World infographic by ejfox.
   


American Students vs. the World


Explore more infographics like this one on the web's largest information design community - Visually.

SourceΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου