Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Διεξαγωγή εργαστηριακού σεμιναρίου "Το Τέχνημα στις Ερευνητικές Εργασίες – Δημιουργία και Δημοσίευση".


Ο Τομέας Ηλεκτρονικών του 1ου ΣΕΚ Ηρακλείου και ο Σχολικός Σύμβουλος Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Τοπογράφων Περ. Κρήτης & Κυκλάδων κ. Ιωάννης Τζωρτζάκης διοργανώνουν εργαστηριακό σεμινάριο 12 ωρών με θέμα "Το Τέχνημα στις Ερευνητικές Εργασίες - Δημιουργία και Δημοσίευση".
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους  χώρους του εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Τομέα Ηλεκτρονικών στο 1ο ΣΕΚ Ηρακλείου Κρήτης (Ιτάνου 40 Κηπούπολη Ηράκλειο,  τηλ 2810-361730, 323097) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

               
1η μέρα
Τρίτη 26-03-2013
17:00-21:00
Το τέχνημα στις Ερευνητικές Εργασίες (εισήγηση)
Δημιουργία ομάδων και ανάληψη θέματος εργασίας Καθορισμός παραδοτέων –τρόπου αξιολόγησης
Κατασκευή ιστοσελίδας για δημοσίευση εργασιών
Εισηγητής
Ιωάννης Τζωρτζάκης2η μέρα
Τετάρτη 27-03-2013
17:00-19:00


19:00-21:00
Αναζήτηση, συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών
Δημοσίευση - μορφοποίηση πληροφοριών στην ιστοσελίδα των ομάδων
Εισηγητής
Ιωάννης Τζωρτζάκης
Δημιουργία και επεξεργασία ήχου
(παρουσίαση και εφαρμογή)
Εισηγητής
Σωτήρης Γκουγκούσης3η μέρα
Πέμπτη 28-03-2013
17:00-20:00

20:00-21:00

Δημιουργία και επεξεργασία βίντεο
(εισήγηση και εφαρμογή)

Εισηγητής
Σωτήρης Γκουγκούσης

Παρουσίαση και αξιολόγηση εργασιών ομάδων
Ιωάννης Τζωρτζάκης
Στα παραδοτέα των Ερευνητικών Εργασιών περιλαμβάνεται η Ερευνητική Έκθεση και το Τέχνημα κάθε ομάδας. Στη συνέχεια ζητείται η δημοσίευση των παραδοτέων στο διαδίκτυο. Τα περιεχόμενα της Ερευνητικής Έκθεσης περιγράφονται αναλυτικά στο Οδηγό των Ερευνητικών Εργασιών. Για το τέχνημα και τη δημοσίευση δεν υπάρχει αντίστοιχη αναλυτική περιγραφή. 
Το σεμινάριο σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες των  ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών στους δύο τελευταίους τομείς, χωρίς να φιλοδοξεί να καλύψει βιωματικά, όλα τα πιθανά είδη τεχνημάτων ή όλους τους τρόπους δημοσίευσης.
Στόχος του Σεμιναρίου είναι, οι επιμορφούμενοι, σε ρόλο μαθητών, να δουλέψουν ομαδικά και να δημιουργήσουν video εικόνας και ήχου, αξιοποιώντας πόρους και τεχνικές που θα διδαχτούν. Τα video θα έχουν ενσωματωθεί σε ιστοσελίδες που κάθε ομάδα θα δημιουργήσει για τους σκοπούς του σεμιναρίου. Τέλος θα γίνει αξιολόγηση των εργασιών των ομάδων με χρήση ρουμπρίκας αξιολόγησης που θα έχει δημιουργηθεί συνεργατικά από την ολομέλεια των επιμορφούμενων.
Εισηγητές είναι:
Ο κ. Ιωάννης Τζωρτζάκης Σχολικός Σύμβουλος Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Τοπογράφων Περ. Κρήτης & Κυκλάδων
και
ο κ Γκουγκούσης Σωτήρης ΠΕ12-10 Φυσικός Ρ/Η με μεταπτυχιακές σπουδές Ηλεκτρονικής Φυσικής - Ραδιοηλεκτρολογίας, εκπαιδευτικός του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου, με διάθεση στο 1ο ΣΕΚ Ηρακλείου όπου αναπτύσσει εφαρμογές: Επεξεργασίας ήχου, Επεξεργασίας εικόνας, Επεξεργασίας video, 3D Animation, Video Compositing και υποστηρίζει το Τηλεοπτικό Στούντιο και το Στούντιο Ηχογράφησης του Ηλεκτρονικού Τομέα του 1ου ΣΕΚ Ηρακλείου.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (24 άτομα) λόγω της δυναμικότητας των εργαστηρίων. Σε περίπτωση περισσοτέρων αιτήσεων θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί  που έχουν αναλάβει αυτή τη στιγμή Ερευνητικές Εργασίες στο σχολείο τους και ΔΕΝ έχουν παρακολουθήσει άλλη σχετική με δημιουργία video επιμόρφωση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΣΕΚ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα που βρίσκεται ΕΔΩ  έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 17:00.

Τα ονόματα των επιμορφούμενων θα ανακοινωθούν εδώ καθώς και στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Ν. Ηρακλείου (dide.ira.sch.gr) .

Υποχρέωση όλων των αιτούντων και κριτήριο επιλογής σε μελλοντικά σεμινάρια αποτελεί η έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με τη συμμετοχή τους


Ο Διευθυντής του 1ου ΣΕΚ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Ηλεκτρονικών
Μανατάκης Γεώργιος

Καζγκούτης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου