Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσκληση σε ενημερωτικό σεμινάριο για τις Ερευνητικές Εργασίες Ιεράπετρα - Αγ.Νικόλαος

    Οι Ερευνητικές Εργασίες, αποτελούν διακριτή ενότητα του υποχρεωτικού προγράμματος του Λυκείου, και διδάσκονται στην Α’ και στη Β’ τάξη. Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών και Τεχνικών ειδικοτήτων ανήκουν στους κλάδους που μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετέχουν, με περισσότερες από μία Ερευνητικές Εργασίες, οπότε η συμβολή τους στην καινοτόμα αυτή εκπαιδευτική προσέγγιση είναι πολύ σημαντική.

    Για τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω ειδικοτήτων που επιθυμούν να ενημερωθούν ή θα εκφράσουν την επιθυμία να συμμετέχουν σε Ερευνητική Εργασία στο σχολείο τους, διοργανώνεται δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής, Αγγλικής Γλώσσας και Πολιτικών Μηχανικών στην:
  • Ιεράπετρα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:00 – 19:00, στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας.
  • Αγ. Νικόλαο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:00 – 19:00, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου.
    Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι, οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν για θέματα οργάνωσης και υλοποίησης των Ερευνητικών Εργασιών, να κατανοήσουν τη μέθοδο project, και να γνωρίσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνδεθούν τα γνωστικά τους αντικείμενα με ένα πρόγραμμα Ερευνητικής Εργασίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται και σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά ΕΔΩ, μέχρι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
17.00 - 17.10 Εγγραφές, καφές

17.10 - 17.20 «Η προσφορά των Ερευνητικών Εργασιών σε εκπαιδευτικούς και μαθητές». Αθανάσιος Κατσαγκόλης

17.20 – 17.35 «Παράδειγμα Ερευνητικής Εργασίας» Ελένη Πουλλά

17.35 – 18.45 «Σημεία ειδικού ενδιαφέροντος για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και υλοποίηση Ερευνητικών Εργασιών στο σχολείο» Γιάννης Τζωρτζάκης

18.45 – 19.00 Διευκρινήσεις – Ερωτήσεις – Συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου