Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Επιμορφωτικό Σεμινάριο "Εκπαιδευτικά Σενάρια στις Ερευνητικές Εργασίες"

Ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12 Πολιτικών Μηχανικών κος Γιάννης Τζωρτζάκης, σε συνεργασία με το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Εκπαιδευτικά Σενάρια στις Ερευνητικές Εργασίες».
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17.30 με 20.30 στους χώρους του 5ου ΓΕΛ/4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου στη διεύθυνση Λευτέρη Σκεπεντζη 31.
Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η βελτιστοποίηση του σχεδιασμού των Ερευνητικών Εργασιών, με την προσθήκη κατάλληλων εκπαιδευτικών σεναρίων, προκειμένου αυτές να γίνουν ελκυστικότερες για τους μαθητές.
Οι εκπαιδευόμενοι θα εργασθούν σε ομάδες, σύμφωνα με τα πρότυπα των μαθητικών ομάδων και θα προτείνουν θέματα για επεξεργασία, θα καθορίσουν τους τίτλους και τα ερευνητικά ερωτήματα, με βάση κατάλληλα εκπαιδευτικά σενάρια. Θα καθορίσουν επίσης, τα ζητούμενα παραδοτέα, το τέχνημα, το χρονοδιάγραμμα και τα προς ανάρτηση στο διαδίκτυο περιεχόμενα των Ερευνητικών Εργασιών.
Επιπλέον θα αναδειχθούν και θα συζητηθούν, πιθανά προβλήματα και απορίες των συμμετεχόντων.

Η αίτηση συμμετοχής, βρίσκεται ΕΔΩ μπορεί να υποβληθεί μέχρι την Τρίτη 5/11/2013, και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν την επομένη στον ίδιο χώρο. Λόγω της φύσης του σεμιναρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων καθορίζεται σε δεκαέξι (16) εκπαιδευτικούς. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, θα προηγηθούν όμως οι εκπαιδευτικοί επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης του Σχολικού Συμβούλου που υλοποιούν για πρώτη φορά Ερευνητική Εργασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου