Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση σε Εργαστήριο Ερευνητικών Εργασιών


Αγαπητοί συνάδελφοι/σες
Σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβα απέναντί σας στην ημερίδα για τις Ερευνητικές Εργασίες, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/3/2012 στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, οργανώνω το πρώτο από μια σειρά στοχευμένων εργαστηρίων για ειδικά θέματα Ερευνητικών Εργασιών. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/3/2012, στις 17:30 με 20:30, στο χώρο των γραφείων Σχολικών Συμβούλων (Ρολέν 4, Ηράκλειο), απευθύνεται σε Συντονιστές ΕΕ και εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει ΕΕ στο σχολείο τους κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά και συμμετείχαν στην ημερίδα.
Αντικείμενο του εργαστηρίου θα είναι η Οργάνωση και ο Συντονισμός τμημάτων ΕΕ στο σχολείο (αίθουσες, πόροι, ωρολόγιο πρόγραμμα, παρουσιάσεις, επισκέψεις), τα Παραδοτέα και η Αξιολόγηση των ΕΕ με ρουμπρίκες αξιολόγησης. Οι ρουμπρίκες θα σχεδιαστούν συλλογικά  σε διαδοχικά βήματα, προκειμένου να ενσωματώσουν τα κοινώς αποδεκτά από την ομάδα κριτήρια.  Επιπλέον θα αναδειχθούν και θα συζητηθούν, πιθανά προβλήματα και απορίες των συμμετεχόντων. Για να μπορέσει το εργαστήριο να έχει πρακτικό αποτέλεσμα, θα είναι καλό κάθε ένας από τους συμμετέχοντες να φέρει την περιγραφή μιας ΕΕ, προς συζήτηση από την ομάδα. Η ΕΕ δεν είναι απαραίτητο να έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, ούτε να είναι άριστης ποιότητας, θα χρησιμεύσει απλά σαν αντικείμενο συζήτησης. Η περιγραφή θα γίνει προφορικά και θα αφορά στα βασικά χαρακτηριστικά της ΕΕ, δεν θα επιδειχθούν εργασίες ή τεχνήματα μαθητών.
Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής βρίσκεται ΕΔΩ και μπορεί να υποβληθεί μέχρι την Τετάρτη 28/3/2012, ώρα 24.00, ενώ τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν την Πέμπτη 29/3.
Λόγω περιορισμένου χώρου, αλλά και της φύσης του εργαστηρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων καθορίζεται σε είκοσι (20) εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση περισσοτέρων αιτήσεων, θα προηγηθούν οι Συντονιστές ΕΕ και οι καθηγητές ΕΕ των ΓΕΛ που συμμετείχαν στην ημερίδα, όπως και οι εκπαιδευτικοί σχολείων της παιδαγωγικής μου ευθύνης.
Για τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ και για όσους δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, θα οργανωθούν αντίστοιχα εργαστήρια που θα στοχεύουν στις δικές τους ανάγκες. 


Γιάννης Τζωρτζάκης
Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου